13.4.2018

Czech Plugin - asennusohje

TIEDOTE 9/2018: Toistaiseksi kenenkään ei kannata lahjoittaa rahaa tsekeille rallien järjestelyoikeuksia varten, sillä on olemassa vaara, että oikeuksia voi joutua odottamaan viikkotolkulla.


Koska Czech plugin (aka RBRTM) on sisällön osalta kaikkein eniten ajan tasalla, mutta virallinen asennusohjeensa ei niinkään, vauhtimurojen oma ohjeistus on enemmän kuin paikallaan. Pintaa raapaiseva käsittely tämän pluginin kiistattomista plussista mutta myös yhtä kiistattomista miinuksista löytyy nettiplugineita käsittelevästä artikkelista.  

Czechin asentaminen on paljon mainettaan helpompaa. Vauhtimurot saavat jatkuvasti kirjeitä kaikenikäisiltä ja -muotoisilta pelaajilta ympäri maailmaa ja niissä aina sanotaan kuinka he pelkäsivät kuollakseen RBR:ään koskemista, mutta seuraavilla tekniikoilla hekin saivat asennettua Czech pluginin. Itse asiassa, kuka tahansa osaa asentaa tämän. Sinäkin osaat. 

He, jotka ovat RBR:n jo asentaneet ja pitävät hallussaan tyylipuhdasta "RBR-asennuskopiota", voivat ottaa sen käyttöön ja huoletta hypätä ensimmäisen osion yli.


KAIKEN ALKU:


 1. Asenna Richard Burns Rally -peli.

  HUOM! Älä kuitenkaan asenna peliä seuraaviin kansioihin:

  - C: \ Program Files \
  - C: \ Program Files (x86) \
  - C: \ Käyttäjät \ Tilin nimi \
  - C: \ Program

  Kannattaakin luoda C-aseman juureen uusi kansio (esim. Asennukset, Pelit... tjms), johon asennat pelin tai vaihtoehtoisesti voit asentaa pelin kokonaan toiselle kovalevylle.
   
 2. Asenna pelin viralliset patchit 1.01 sekä 1.02:
     
 3. Testaa RBR-pelin toimivuus käynnistämällä RichardBurnsRally_SSE.exe – josta siis tulee mahdollinen työpöydän pikakuvakekin luoda – ja luo saman tien pelaajaprofiili nimellä MULLIGATAWNY, jolla saat kaikki erikoiskokeet ja autot auki.
   
 4. Pelaile ihan rauhassa orkkispeliä ja tee haluamasi muutokset pelin asetuksiin hyvissä ajoin ennen kohtaa 5.
   
 5. Tuplaa eli copy-pasteta koko RBR-asennuskansio ja uudelleennimeä uusi asennuskansio jollain kuvaavalla nimellä (esim. RBR - Czech). Voit tehdä niin monta asennuskopiota kuin suinkin katsot tarpeelliseksi (jokaiselle nettipluginille oma asennuksensa).

____________________________


JA JUURI: Czech Pluginin asentaminen


 1. Nettikisoja varten sinun tulee rekisteröityä tsekkifoorumille. Ylläpitäjät varmaan itse haluaisivat, että kaikki käyttäisivät oikeaa nimeään muodossa SUKUNIMI Etunimi, mutta nickit ovat kuitenkin täysin sallittuja. Ääkkösiä et voi käyttää.

  Huomio! Voit olettaa, että (automaattinen) vahvistusviesti tulee sähköpostiisi joko heti tai sitten ei ollenkaan. Älä siis jää odottamaan päiväkausiksi vaan kokeile rekisteröityä myöhemmin uudelleen. /r/simrally tietää kertoa, että outlook- ja hotmail-osoitteet eivät toimi, joten älä edes yritä niillä.
   
 2. Lataa ja asenna plugin. Chrome-selainta käyttävät (ja miksei muutkin) voivat kokeilla ladata vaihtoehtoisesti täältä. Latauksen sekä asennuksen ajaksi kannattaa sammuttaa yliholhoavat virustorjuntaohjelmistot.

  Tarkka! Kaikki Czech pluginiin liittyvät installerit osoittavat ensisijaiseksi asennuskansioksi rekisterin mukaisen asennuskansion, joten sinun tulee muistaa vaihtaa se oikeaksi joka kerta. Sama pätee siis myös EK-installereihin jatkossa.
   
 3. Pura uusin FixUp Plugins-kansioon, jos et ole vielä tähän mennessä sitä tehnyt.
   
 4. Halutessasi voit lisätä RichardBurnsRally.iniin foorumin käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, jotta niitä ei tarvitse pelissä aina näpytellä erikseen. Jotakuinkin seuraavasti (kuvitteellinen esimerkki):

  [RBRTMSettings]
  AutoLoginName = SAPIENS Homo
  AutoLoginPassword = salasana123456789


Näin helppoa se oli. Usko tai älä, mutta jo nyt pystyisit osallistumaan nettikisoihin, vaikkakin vain RBR:n orkkisautoilla ja -erikoiskokeilla. Löydät pluginiin pelissä etenemällä reittiä Options → Plugins → RBR Tournament. RBRTM:n Shakedown-toiminto vastaa peruspelin Quick Rallya ja sillä pääsee testaamaan uusia erikoiskokeita sitten aikanaan.

Huomio huomio! Riippuen Windows-asetuksistasi on kuitenkin todennäköistä, ettet pääse Vistassa, 7:ssa (ja et varmaan 8:ssakaan, hitostako minä tiedän) peliin laisinkaan tässä vaiheessa, mutta ei hätää, ongelma kun on helposti korjattavissa. Lue Klinikan puolella opinkappale "Peli ei käynnisty" ja tottele.


____________________________Tästä eteenpäin kyse onkin lähinnä sisällön lisäämisestä sun muusta virittelystä. Tämä plugin kun ei tarjoa mitään valmiina, mutta käyttäjän onneksi erikoiskokeiden ja autojen asentamiseen on viime aikoina tullut uusia vaihtoehtoja, jotka ovat madaltaneet kynnystä merkittävästi RBRTM:n käytölle "kasuaalien" keskuudessa. Kääntöpuolena näille helpotuksille on tosin jaaritteluun sortuvat ohjeet.Erikoiskokeet 


Sinulla on jotakuinkin kaksi vaihtoehtoa: voit ladata joko kaikki (tai miltei kaikki) nettikäyttöön integroidut EK:t yhdessä TrackPack:ssa, tai vaikka vain haluamasi EK:t yksitellen eli ns. klassisella metodilla. TrackPack on yksittäisen rbr-fanin ylläpitämä "epävirallinen" paketti, mutta se on kyllä todistetusti toimiva ja luotettava vaihtoehto.

Päätit sitten miten tahansa, aloita urakka täältä. MEGA-linkkejä kannattaa suosia, sillä niistä lataaminen on paitsi kätevämpää niin myös huomattavasti nopeampaa kuin Ulozto.net:stä imuroiminen. Huomaa kuitenkin, että kummankin palvelun kanssa tulet ennen pitkää törmäämään maksumuuriin, joten älä odota että saisit yhdellä otolla kaiken ladattua.

Tarkka! Mikäli lataat yksittäisiä erikoiskokeita, muista aina vaihtaa tarvittaessa installerissa asennushakemisto oikeaksi, äläkä unohda tarkistaa onko lataamillesi erikoiskokeille julkaistu epävirallisia mutta hyödyllisiä korjauksia. (TrackPack on tässäkin mielessä paras ratkaisu, koska sen kanssa näistäkään ei tarvitse murehtia.)

Huomio! Mikäli käytät TrackPackia, huomioi paketin päiväys ja mahdollisuus, että senkin jälkeen pluginiin on saatettu integroida uusia erikoiskokeita. Kenties helpoiten voit tarkastaa tilanteen pluginin valikosta Addons → Tracks Check, jonka jälkeen latailet puuttuvat erikoiskokeet virallisesta lähteestä. Huomioi lisäksi myös, että mainitusta linkistä löydät myös kolme TrackPackista pois jätettyä erikoiskoetta eli Portugal SS18 2007, Aragona ja Muxarello. Kyseiset ek:t eivät ole nettikäytössä.

Czech Plugin -asennukseen voi lisäksi myös asentaa BTB-pätkiä samalla tavalla kuin orkkispeliin, vaikkei niillä nettikisoissa ajetakaan. Vauhtimuroilla on tähänkin aiheeseen soveltuva ohje.


Erikoiskokeita kerrakseen.Autot


Nettikisailua varten Czech Pluginiin on integroitu paitsi ns. orkkisfysiikat niin myös uudet WorkerBeen luomat NGP-fysiikat. Jos joku orkkisfysiikallisilla autoilla ajaisi muutenkin kuin vain muistellakseen menneitä, niin kisoja niille ei totisesti enää järjestetä. NGP-vallankumous on niin täydellisen onnistunut, että voin jättää jaarittelun sikseen ja suositella suoraan zissakosin monipuolista ja helppokäyttöistä automanageria nimeltään RBRCIT, joka on tällä hetkellä kiistatta järkevin tapa koostaa ja tallentaa itselleen NGP-autoryhmiä Tournament Pluginia varten. Löydät RBRCIT:n viimeisimmän version esittelyineen joko tuolta tai toisaalta. Valikoituja ominaisuuksia:
 • Audio.datin automaattinen purkaminen kansioksi tarvittaessa
 • NGP-fysiikoiden SEKÄ yksittäisten modelien lataus ja asennus yhdellä klikkauksella
 • WorkerBeen ylläpitämä ajantasainen NGP-autolistaus 
 • Esim. virtuaaliratin poistaminen näkyvistä helposti vaikka kaikista autoista
 • FixUp- ja NGP-pluginien päivitystoiminto
 •  
Tuosta ei puutu kuin se, että RBRCIT automaattisesti hälyttäisi käyttäjää uusista julkaisuista, sitä se ei sentään tee, mutta kaikkea NGP:hen liittyvää voit seurata GVRC:stä. Uuden auton ilmestyessä vain käynnistät RBRCIT:n ja Download-valikosta valitset Update carList.ini ja auto ilmestyy listalle.

Top tip: Vaikka yksittäisten modelien lataus tosiaan onnistuu softankin kautta helposti, on korostettava, että RBRCIT purkaa lataamiaan paketteja erittäin verkkaisesti (RBRCIT "jäätyy" aina → normaalia → älä rupea häsläämään → odota rauhassa), joten nollasta lähtevän ei todellakaan kannata käyttää toimintoa alkuvaiheen massa-asentamiseen. Eli: koska WorkerBeen itsensä uudelleenjakelemissa model-paketeissa kansiorakenne on optimaalinen ja sama kaikissa, imuroi ihmeessä GVRC:n lataussivulta ensin kaikki haluamasi modelit; minkä jälkeen pura kaikki paketit samanaikaisesti Cars-kansioon ja tulet säästäneeksi rutkasti aikaa. (Jos olet epävarma siitä, kuinka käyttämälläsi purkuohjelmalla tällainen massapurku tehdään, kokeile ensin vain muutamalla paketilla.)

Huomio! Lienee syytä korostaa ennen pettymyksiä, että koska tämä on ensisijaisesti suunniteltu nimenomaan RBRTM:ää tai vaikka Training Day'ta varten, jotka lukevat autojen nimet cars.inistä, suunnistaminen Quick Rallyn ja BTB_RX:n autovalikossa ei tietenkään tällä helpotu.


RBRCIT eli kavereiden kesken RBR Car Installation Tool

____________________________


Pari sekalaista huomio huomiota:  

(Päivitetty 3/2018: käänsin järjestyksen, joten tästä eteenpäin uusimmat tai kuumimmat puheenaiheet ensin.) 


- Mikäli et pääse johonkin ralliin Wrong weather definition in TrackSettings.ini -virheen vuoksi, mutta ralliin on kuitenkin päässyt muita, se johtuu suurella (lue: pienellä) todennäköisyydellä siitä, että et ole jonkin ek-päivityksen yhteydessä poistanut ensin sen edellistä versiota ja siten TrackSettings.inissä on kahdet erilaiset rivit samalle ek:lle. (Tosin tämä kaikki on ihan silkkaa spekulaatiota eikä perustu silminnäkijälausuntoihin.)

- RBR Hub mestarillisesti tutki ja todisti, että mikäli kaikkiin ralleihin pyrkiessä iskee Data error, pääasiallisesti se johtunee evästeiden estosta Internet Explorerin asetuksissa (Tools → Internet Options → Privacy-välilehti). Kyllä vain. Kokeile siis sallivampia asetuksia; tehdasasetus Mediumin kanssa toimii jo varmasti. (Mikäli Internet Exploreria ei ole enää olemassa oikeasti, sama pätee varmastikin myös Edge-selaimeen.)

- Hivenen ajattelemattomasta ja yksinkertaisesta anticheat-sovellutuksesta johtuen, erikoiskokeisiin ei kenties kannata lisätä saati editoida maaliviivan jälkeisiä nuotteja, se kun saattaa johtaa DNF:ään (ja ajanottokaan ei välttämättä pysähdy). Ongelman laajuus pitäisi testata: saattaa koskea kaikkia erikoiskokeita tai sitten ei.

- NGP-autoihin liittyen voi olla hyvä todeta tässäkin yhteydessä, että paitsi nelivetoista niin ei myöskään takavetoista menopeliä tule asentaa MG-slottiin (Car02), koska toisin kuin RWD-modaukset ennen vanhaan, NGP:n takavedot eivät ole peruuttavia etuvetoja ja The Been mukaan monia ei-välttämättä-tarkoituksenmukaisia juttuja on kovakoodattu RBR:n MG-slottiin. 

- Voi olla vieläkin niin, ettei Hyundai Accent LC WRC2000 voi valita kisoihin ja valitettavasti sitä ei itse voi korjata.

- Nettisivuja ei ole päivitetty niin, että NGP-autoilla ajettuja recordeja näkisi helposti, mutta tässä suorat linkit kaikkiin luokkiin: RC1, RC2, RGT, RC3, RC4, RC5, H/B, H/A, H/4, H/2 ja WRC 2.0.

- Mikäli et pääse mihinkään kisaan koska "Connection failed. Try again?", ota Secure login pois päältä (Yes → No) pluginin omasta optionsista ja kokeile uudelleen.

- Erikoiskokeissa ei ole tietenkään mitään syytä pitäytyä vain niissä mitä ylläpitäjät integroi. Totta on, ettet saa RBR-Worldista siirrettyä paria yleisöpyöritystä Czech-asennukseen (salattuja), mutta RSRBR:stä saat siirrettyä mm. Canyonin (id 1000) sekä The W:n (id 1401). EK:t kuten Alsace, Paddys, Jourdain ja Waste Management, joilla ei ole ikiomaa ID:tä, on myös asennettavissa mutta ei ilman kompromisseja.

- Kuten jo maineikkaassa nettipluginit-artikkelissa todetaan: tällä hetkellä ralleja voi luoda vain ne, jotka ovat lahjoittaneet vaadittavat 8 euroa tai enemmän. Olen katsonut kuitenkin järkeväksi kirjailla wannabe-promoottoreille eeppisen blogin rallin luonnista, niin näkeväthän ainakin mistä sitä oikeastaan maksaisi.

- Tunnetusti RBRTM:n kisoissa ei ajeta varsinaisella yömodilla (light.dll ja lightproj-kansio), mutta halutessasi voit "lainata" sellaisen vaikka sitten toisesta nettipluginista, mikäli vapaasti ladattavissa oleva ei miellytä (kts. Fixit-artikkeli). Ihan vaan vinkkinä.

- Huomioi, että kun tulee asentaneeksi etu- ja takavetoja muihin kuin niin kutsuttuun MG-slottiin, nettikisojen huoltoparkissa on aina aiheettomasti joko front tai rear diff rikki. Sellaisista osista ei tarvinne välittää, joita ei ole edes olemassa.

- Tämä on jo silkkaa triviaa, mutta siinä missä esimerkiksi orkkispeli mahdollistaa fysiikoiden asentamisen rbz:sta ulostettuun erityiseen Physics-kansioon, RBRTM ei osaa tai halua lukea fysiikoita mistään kansiosta, joten fysiikat tulee aina asentaa rbz:aan.

- Peli kaatuu työpöydälle, mikäli ajelet ensin Tournament pluginissa ja siirryt sen jälkeen ajamaan Quick Rallyn puolelle. No en tiedä miksi tekisit näin ylipäätään, mutta sitten kun kaatuu, niin tiedätpähän ainakin, että siksi se nyt kaatui.