23.12.2015

RSRBR asennus

Ennen maailman parhaan rallipelin modailua tai edes ajamista täytyy se toki myös asentaa. Tässä ohje RSRBR modin asennukseen.

(Päivitetty 3.3.2020, Update 13)


Sisältöä onkin sitten melkoinen määrä, sillä asennuskansio paisuu n. 30 Gt kokoiseksi. Rallyesimin tiedostoja ladattaessa, vauhtimurot suosittelevat käytettäväksi torrenteja, mahdollisten viallisten tai vajaiden tiedostojen välttämiseksi. 1. Asenna Richard Burns Rally -peli.

  HUOM! Peliä ei saa asentaa seuraaviin kansioihin:

  - C: \ Program Files \
  - C: \ Program Files (x86) \
  - C: \ Käyttäjät \ Tilin nimi \
  - C: \ Program

  Kannattaakin luoda C: aseman juureen uusi kansio (esim. Asennukset, Pelit... tjms), johon asennat pelin tai vaihtoehtoisesti voit asentaa pelin kokonaan toiselle kovalevylle.

 2. Asenna viralliset patchit:
  Richard Burns Rally v1.01 Patch
  Richard Burns Rally v1.02 Patch

 3. Testaa RBR-pelin toimivuus. Tämä tulee tehdä aina ja kaikissa olosuhteissa. Luo samalla pelaajaprofiili MULLIGATAWNY nimellä, jolla saat kaikki radat ja autot auki.

  Mikäli haluat RSRBR modin ohella pelata myös orkkis-RBR:ä, tai jotain muuta modia, ota tässä vaiheessa kopio pelin asennuskansiosta myös johonkin toiseen paikkaan.

 4. Asenna RSRBR.

 5. Asenna ratapaketit.

  Lataa kaikki kahdeksan (8) tiedostoa (yksi (1) .exe ja seitsemän (7) .bin -tiedostoa) samaan paikkaan. 

  Asennus tapahtuu suorittamalla Install_Pack_Tracks.exe tiedosto.

 6. Asenna päivitykset:

  Patch 01
  Update 02 (10.08.2016)
  Update 03 (01.01.2017)
  Update 04 (19.09.2017)
  Update 05 (12.11.2017)
  Update 06 (28.12.2017)
  Update 07 (28.01.2018)
  Update 08 (14.10.2018)
  Update 09 (31.12.2018)
  Update 10 (28.01.2019)
  Update 11 (15.07.2019)
  Update 12 (02.01.2020)
  Update 13 (24.02.2020)

 7. Asenna autopakettisekä NGP-paketti.

  Vaihtoehtoisesti voit asentaa autot myös ryhmä- tai luokkakohtaisesti.

 8. Asenna BTB-ratapaketit.

  BTB-pätkien asennus on vapaaehtoista, mutta pakollista mikäli haluaa niitä ajaa yksin, erikseen, kimpassa tai onlinessa.Nyt on RBR-peli RSRBR modilla höystettynä käyttövalmis. Kovaa ajoa siis!


PS. Koska seuraava ajatuksesi on, että mistäköhän löydän suominuotit, niin tässä vaihtoehdot:
porridge: https://vauhtimurot.blogspot.fi/p/porridge.html
Monasd: http://www.saunalahti.fi/~rphoas/rbr/rbr_suominuotit.zip

_____________________________________________________________________
!!! HUOM !!!  ONGELMATILANTEESSA, LUE TÄMÄ  !!! HUOM !!!


 • Mikäli osuit rosvosektoriin, ja peli herjaa kaikenlaista maan ja taivaan väliltä, tarkista että kaikki RSRBR modin asennustiedostot ovat varmasti .exe tiedostoja. Ratapaketti sisältää myös seitsemän (7) .bin tiedostoa. Muussa tapauksessa uudelleenlataus on aiheellista.
 • Jos asennustiedostot näyttävät kuitenkin päällisin puolin olevan kunnossa, mutta siltikään ei pelitä, tarkistetaan md5 koodi. Koodin tarkistaaksesi, pääset lataamaan siihen tarkoitukseen kehitetyn VoirMD5 -ohjelman.

  Tarkistus tapahtuu siten, että ohjelman avattuasi raahaat asennustiedoston ohjelman pikkiriikkiseen ruutuun ja odotat hetken.
  Tämän jälkeen ohjelma antaa sinulle koodin, jota vertaat Rallyesimin foorumilla olevaan. Koodi löytyy foorumilta samasta paikasta, josta asennustiedoston latasitkin, Download -nappulan välittömästä läheisyydestä.
  Poikkeamat koodeissa johtaa jälleen kerran, uudelleenlataukseen.
 • Jotkut virusohjelmat varoittavat asennattaessa viruksista ja estävät asennuksen. Rallyesimin tiedostoissa ei kuitenkaan viruksia ole. Tässä tapauksessa onkin syytä ottaa virusohjelma pois käytöstä asennuksen ajaksi.
  Myöskin käytön aikaiset estot vaikkapa nettipelissä voivat olla mahdollisia. Tällöin pelin asennuskansio tai .exe tiedostot ovatkin syytä laittaa poikkeuslistalle.
 • Peli ei käynnisty tai kaatuu käynnistettäessä työpöydälle (Vista/7):

  1. Suorita .exe tiedostot järjestelmänvalvojana (Ominaisuudet >> Yhteensopivuus: -> Täppi kohtaan "Suorita tämä ohjelma järjestyksenvalvojana")

  2. Ohjauspaneeli >> Järjestelmä >> Järjestelmän lisäasetukset >> Suorituskyky; asetukset >> Tietojen suorittamisen estäminen:  -> Täppi kohtaan "Ota tietojen suorittamisen estämistoiminto käyttöön kaikille ohjelmille ja palveluille paitsi seuraaville:"
  Tänne lisäät kaikki .exe tiedostot RBR asennuskansiosta (SSE, Play alone, Public sessions ...jne).Mahdollisten ripattujen RBR-pelien toimimattomuuten ei vauhtimurot ota mitään kantaa. Muuta kuin, että osta peli.