19.7.2012

BTB-pätkien asentaminen vanilla-RBR:ään

2/2019: Ohje viimeinkin muokattu oikeaoppiseksi


  1. Paitsi RBR:n viralliset patchit 1.01 ja 1.02 (tietenkin!) niin myös DirectX End-User Runtimes (June 2010) täytyy olla asennettuna.


  2. Imuroi BTB-komponentit sisältävä paketti. Pura paketin sisältö RBR-asennukseen.


  3. Eli EK-kansiot sijaitsevat täten \RBR-asennuskansio\RX_CONTENT\Tracks\[EK-kansio]

    EK-kansioita voi nimetä uudelleen tarvittaessa. Heti EK-kansion juuressa tulee olla paitsi asianliittyvät alikansiot CACHE, FX, Objects ja Textures, niin myös lukuisat .ini-tiedostot. Tämä tulee hahmottaa etu- ja takaperin housut jalassa ja silmät kiinni; EK-paketteja kun on pakattu monella eri tavalla.


  4. Pätkälle pääsee pelissä Options → Plugins → RBR_RX → jne... (RBR_RX-plugin ei tue NoSSE-tilaa, mutta kuka nyt NoSSE-tilassa peliä edes käynnistäisi...)

Ouninpohja asennettuna. Klikkaa suuremmaksi.


Pari huomio huomiota:


- Mikäli päädyt pelissä Kaihuavaaraan, pätkän kansiorakenne on taatusti väärä. Joten vertaile kansiorakennetta ylläolevan kuvan avulla.

- Mikäli TrainingDay on asennettuna samanaikaisesti, RBR_RX ei pysty lainkaan lataamaan sora- ja lumisäätöjä kuten pitää, vaan jokaiselle pätkälle latautuu oletuksena assusäädöt. Siksi sinun tulee vähintäänkin ottaa TrainingDay pois käytöstä väliaikaisesti (esimerkiksi uudelleennimeällä .dll-tiedosto .no:ksi).

- Koska rbr_rx-pluginissa ei valitettavasti ole skrollausmahdollisuutta, valintaruudulla ei tule näkymään enempää kuin noin 20-25 erikoiskoetta (riippuen resoluutiosta jne). Tässäkin mielessä tietyt nettipluginit kuten RSRBR on btb-pätkien suhteen paljon käytännöllisempi ratkaisu.

- Mikäli editoit nuotteja BTB-ek:lla Pacenote Pluginilla, muista tallentaa aina Save As BTB:llä, sillä perustallennustoiminto on tarkoitettu ainoastaan natiiviformaattisia erikoiskokeita varten. Ja koska BTB-ek:t käyttää samaa slottia Cote d'Arbrozin kanssa (41), "Coten" omat nuotit (Track-41_M.dls) menisi solmuun väärin tallennettaessa. Vahinkojen sattuessa voit imuroida orkkis-dls:n tästä.

- RBR_RX-pluginilla uusinnat toimivat vain mikäli katsot ne heti ajon jälkeen, uusintojen tallentaminen myöhempää katselua varten on siis turhaa.