19.7.2012

BTB-pätkien asentaminen vanilla-RBR:ään

Päivitetty 21.5.2020: Huomioihin lisätty tietoa RX-pluginin "camhackista", viimeinkin.


  1. Paitsi RBR:n viralliset patchit 1.01 ja 1.02 (tietenkin!) niin myös DirectX End-User Runtimes (June 2010) täytyy olla asennettuna.


  2. Imuroi RBR_RX (by black f. aka jharro). Pura paketin sisältö RBR-asennukseen.


  3. Eli EK-kansiot sijaitsevat täten \RBR-asennuskansio\RX_CONTENT\Tracks\[EK-kansio]

    EK-kansioita voi nimetä uudelleen tarvittaessa. Heti EK-kansion juuressa tulee olla paitsi asianliittyvät alikansiot CACHE, FX, Objects ja Textures, niin myös lukuisat .ini-tiedostot. Tämä tulee hahmottaa etu- ja takaperin housut jalassa ja silmät kiinni; EK-paketteja kun on pakattu monella eri tavalla.


  4. Pätkälle pääsee pelissä Options → Plugins → RBR_RX → jne... (RBR_RX-plugin ei tue NoSSE-tilaa, mutta kuka nyt NoSSE-tilassa peliä edes käynnistäisi...)

Ouninpohja asennettuna. Klikkaa suuremmaksi.


Pari huomiota:


- Mikäli päädyt pelissä Kaihuavaaraan, pätkän kansiorakenne on taatusti väärä. Joten vertaile kansiorakennetta ylläolevan kuvan avulla.

- Jos black f.:n alkuperäisissä RX-plugarin jakelupaketeissa olisikin ollut jotain ohjetiedostoja, niin sellaista ei ole nähty sen koommin, joten tehdään nyt tiettäväksi, että RX-plugin lisää peliin myös oman "camhackinsa", joka toimii kaikilla erikoiskokeilla formaatista riippumatta. Kameraa voi liikutella numpadilla, mutta kenties hyödyllisempi ominaisuus on varmastikin ns. free cam (paina F9:ä takaa-ajokamerassa ja ohjaa kameraa hiiren napeilla/rullalla), jolla voit "lennellä" vapaasti pikataipaleella.

- Mikäli TrainingDay on asennettuna samanaikaisesti, RBR_RX ei pysty lainkaan lataamaan sora- ja lumisäätöjä kuten pitää, vaan jokaiselle pätkälle latautuu oletuksena assusäädöt. Siksi sinun tulee vähintäänkin ottaa TrainingDay pois käytöstä väliaikaisesti (esimerkiksi uudelleennimeällä .dll-tiedosto .no:ksi).

- Koska rbr_rx-pluginissa ei valitettavasti ole skrollausmahdollisuutta, valintaruudulla ei tule näkymään enempää kuin noin 20-25 erikoiskoetta (riippuen resoluutiosta jne). Tässäkin mielessä tietyt nettipluginit kuten RSRBR on btb-pätkien suhteen paljon käytännöllisempi ratkaisu.

- Mikäli editoit nuotteja BTB-ek:lla Pacenote Pluginilla, muista tallentaa aina Save As BTB:llä, sillä perustallennustoiminto on tarkoitettu ainoastaan natiiviformaattisia erikoiskokeita varten. Ja koska BTB-ek:t käyttää samaa slottia Cote d'Arbrozin kanssa (41), "Coten" omat nuotit (Track-41_M.dls) menisi solmuun väärin tallennettaessa. Vahinkojen sattuessa voit imuroida orkkis-dls:n tästä.

- RBR_RX-pluginilla uusinnat toimivat vain mikäli katsot ne heti ajon jälkeen, uusintojen tallentaminen myöhempää katselua varten on siis turhaa.