19.7.2012

BTB-pätkät RSCenteriin

Mikäli haluat ajella RSRBRllä muitakin BTB-pätkiä, kuin mitä Rallyesimin Country packit tarjoavat, lue tämä ohje ajatuksella läpi.


Tässä yksi esimerkki, kuinka BTB-pätkät saadaan RSRBRssä toimimaan.

Kyseinen operaatio on tehtävä erikseen jokaiselle pätkälle, jotka eivät ole valmiiksi näin rakennettu. Eli useampia pätkiä ei voida sisällyttää yhteen pakettiin.
 1. Lataa 7-zip ohjelma, jolla suoritat pätkän pakkaamisen.
  Tämä siksi, koska BTB-pätkät tulee olla 7z muotoon pakatut toimiakseen RS Centerissä.

 2. Lataa valmis 7z BTB-pohja. Kyseinen tiedosto sisältää kaiken tarpeellisen mitä tarvitset, paitsi itse pätkätiedostot, jotka tulet lisäämään. Ota samalla muutama kopio valmiiksi, koska ne tulevat toimimaan pätkätiedostoina.

 3. BTB-Pohja:n avattua huomaat sen sisältävän kaksi kansiota; Plugins ja RX_CONTENT.
  Avaa; RX_CONTENT >> Tracks.
  Tracks kansioon sijoitat haluamasi radan kansion, joka puolestaan sisältää pätkätiedostot, eli kansiot CACHE, FX, Objects, Textures sekä muutaman kokoonpanotiedoston.


  Eli siis; RX_CONTENT >> Tracks >> Pätkän nimi >> pätkän tiedostot.

 4. Tämän lisäysoperaation jälkeen "BTB-pohja" 7z-paketti toimii pätkätiedostona, joka sijoitetaan pelin RXRSRBR kansioon.
  "BTB-pohja" tulee siis uudelleennimetä pätkän mukaan.
  Käyttöä helpottaaksesi voit halutessasi lisätä nimen alkuun pätkän alustan; sora, lumi tai asvaltti.
  Eli vaikkapa "Sora - Pitkäjärvi", tällöin tulee aina valittua varmasti oikeat renkaat.


Näin olet saapunut maaliin ja pääset ajamaan erikoiskoetta RSCenterin BTB Track testin kautta painamalla hiirellä ukkeli -kuvakkeen päältä._______________________


 • Mikäli osuit rosvosektoriin ja RSCenter käynnistää BTB-pätkän sijasta Kaihuavaaran, on virhe 99%:n varmuudella väärässä kansiorakenteessa 7z-paketin sisällä, tai sieltä puuttuu jotain olennaista.
  Tämän vuoksi kansiorakenne onkin hyvä sisäistää ja ottaa myös mallia toisista jo valmiiksi RSCenterissä toimivista 7z pätkistä, kuten Svedalasta.
 • Internetissä liikkuu paljon BTB-pätkiä jotka ovat pakattu 7z muotoon, mutta tämä ei automaattisesti tarkoita sitä, että ne sisältäisivät oikean kansiorakenteen. Yleensä ne sisältävätkin pelkän Tracks kansion, ja taas päädytään Kaihuavaaraan.
  Rallyesimin forumilta ladattavat erilliset pätkät pitäisi kaikki olla jo valmiiksi pakattu oikein.
 • Lisähuomiona mainittakoon, että 7z paketti ei saa sisältää mitään ylimääräisiä kansioita tai tiedostoja, joita myös itse peli sisältää. RSCenter nimittäin ajaa pelissä olevien kansioiden päälle 7z paketissa olevat kansiot ja tiedostot.
  Esimerkiksi paketin Plugins kansiossa tulee olla pelkästään rbr_rx.dll tiedosto. Vauhtimurot ovat saaneet tehokkaasti Plugins kansion sekaisin vastaavan virheen vuoksi.
  Tästä johtuen myöskin pelin RX_CONTENT kansioon mahdolliset manuaalisesti lisätyt BTB-pätkät nollaantuvat heti, kun RSCenterin kauttaa ladataan BTB-pätkä.