Alkusanat

"Miksi ihmeessä," kuulen monen hiljaa kysyvän. Varmasti aiheellinen kysymys.

Katsomme kuitenkin, että suomenkielisiä RBR-sivustoja ei voi olla liikaa. Määrä on pysynyt arvostetun Mutu-analyysin mukaan suht vakiona. Yhden tuoreen sivuston myötä yksi vanha tapaa kadota eikä karismaattisinkaan voi uskotella meille, että saastasta olisi jo ylitarjontaa. "Vauhtimurot" on toki kokenut inflaation, mutta tämä johtuu vain siitä, että keskuudessamme on hemmetisti sovittelemattomia ristiriitoja, eripuraa ja kolmiajakautuneisuuttakin. Siksi "vauhtimuroja" saattaa tuntua olevan joka paikassa, mitä pahoittelemme.

Tämän sivuprojektin johtoajatuksena oli, että pyrkisimme luomaan jonkinlaisen tietopankin RBR:stä, jotta Muropaketissa ei tarvitsisi vastata samoihin kysymyksiin joka toisella tai kolmannella sivulla. Ja vaikka Blogger ei välttämättä teknologisessa mielessä olekaan kaikkein otollisin alusta, tämä ajatus toteutuu nyt edes jossain muodossa. Mutta varokaa! Emme rohkaise kysymään uusia vaikeampia kysymyksiä tätä kautta, koska mitään takeita siitä, että osaisimme vastata niihin, ei ole. Oli miten oli, FAQ-piirteen lisäksi keksimme blogille varmasti jotain muutakin käyttöä.

Toivomme sitä todella. 

Kaikki osaavat asentaa pelin ja käynnistää sen, mutta uskomme vakaasti monen haluavan ottaa maailmanhistorian parhaan pelin – Monopolin jälkeen – haltuun kokonaisvaltaisesti. "Casual gaming" ja RBR ei sovi yhteen. Tietäkää tämä. Pelin virittäminen ei kenties ole tervettä, mutta kyllä se vaan on koko touhun suola.

Ihan turha väittää muuta.


- Porridge
Suomen Internetissä 23.7.2012